woensdag 18 september 2013

Veiligheid, ook uw zorg!

Bewoners van de de wijken Vijfhuis en Bogerd, maakt U zich ook wel eens zorgen om de veiligheid in uw buurt? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over het Buurt Informatie Netwerk (BIN) op dinsdag 24 september aanstaande om 19.30 uur in het wijkgebouw de Nieuwe Pit aan de Bogerdstraat.

Na een succesvolle start in de wijk de Bitswijk,  steken we de Bitswijk over naar de wijken Bogerd en Vijfhuis. Het thema van die avond is "Veiligheid, ook úw zorg!" daarmee aangevend, dat ook de burgers een eigen verantwoordelijkheid hebben tav veiligheid in hun straat, buurt en wijk. Politie en gemeente kunnen dat niet alleen.

Wat is het BIN?

Naar aanleiding van inbrakengolf in Uden is in 2010 gestart met het opzetten van netwerken van bij veiligheid betrokken buurtbewoners in de verschillende wijken in Uden. Dit Buurt Informatie Netwerk (afgekort BIN)  is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie, gemeente en Vivaan, met als doelstelling de veiligheid in de wijk te verbeteren. Om de criminaliteit aan te pakken is het nodig dat de politie haar werk goed doet. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen. Door op een eenvoudige manier informatie met elkaar uit te wisselen kan er gericht gewerkt worden aan veiligheid. Zo vermindert de criminaliteit en worden wijkbewoners bij het werk van de politie betrokken. BIN draagt dus bij aan een fijnere en veiligere buurt.

Hoe werkt BIN?

Als de politie nuttige informatie heeft over de wijk, dan wordt het BIN-netwerk opgestart en worden de deelnemers per mail geïnformeerd. Van de deelnemers wordt gevraagd alert te zijn. Als zij dan informatie hebben of iets verdachts zien, wordt van hen gevraagd de politie via 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed) te bellen. De politie onderzoekt die informatie en neemt de nodige maatregelen. Over het  resultaat wordt de melder geïnformeerd.

Wat kunt u op de informatieavond verwachten?

Met een presentatie informeren wij u, wat het BIN is, wat er van u wordt verwacht of juist niet en wat u van de politie mag verwachten.  En natuurlijk zijn op die avond de wijkagent Bart Klösters en de BOA van de gemeente Ruud van de Heijde aanwezig om u te vertellen wat hun rol is.

Aanmelden Informatieavond! 

Aanmelden voor de informatieavond kan men via mail binudenwest@gmail.com Dan weten we op hoeveel mensen we moeten rekenen.

Aanmelden voor het Buurt Informatie Netwerk BIN

"Natuurlijk, ik doe mee! "denkt u en kunt u niet wachten om u voor het BIN op te geven, dan kan dat nu al door uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op te geven aan het zelfde e-mail adres binudenwest@gmail.com

Wilt u nog meer weten?
Kijk dan op deze Blog op de pagina Bin-uitbegreid-naar-Vijfhuis-Bogerd of onder het Tabblad BIN op deze pagina. 
Helaas kunt u zich nog niet rechtstreeks opgeven bij de gemeente. De betreffende pagina wordt pas volgende week bijgewerkt.
En hoe ziet het er dan uit? Kijk op de pagina van de BIN BItswijk


Als alle mensen meedoen krijgen we een veiligere buurt!


Geen opmerkingen: